Pod hladinou moře u Alexandrie má podle plánu do čtyř let vyrůst podmořské muzeum historie - Aktuálně o Egyptě | Co se děje v Egyptě

egypt-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Pod hladinou moře u Alexandrie má podle plánu do čtyř let vyrůst podmořské muzeum historie

Egypťané si vzali do hlavy odvážný plán, jenž si svojí velkolepostí nezadá s rozmařilými nápady bohatého dubajského šejka, který nechal postavit několik budov pod vodou a hlavně na vodě u břehů svého emirátu. U pobřeží Alexandrie by po vzoru dubajského podmořského hotelu mělo v nadcházejících letech vzniknout muzeum, jež bude usazeno zhruba sedm metrů pod vodou. Pod hladinou středozemního moře se zde totiž nachází množství cenných, historických památek, o které by návštěvníci Egypta neměli být ochuzeni.

Záliv, který se nachází nedaleko Alexandrijské knihovny, je skutečně velmi bohatý na památky, jen za posledních dvacet let v něm vědci objevili dvacet šest sfing, podstavce pro dary bohům a tisíce dalších objektů. Podle plánu se pod vodou budou návštěvníci pohybovat ve skleněných tunelech, aby si mohli zblízka prohlédnout vraky řeckých a římských lodí, trosky paláce slavné královny Kleopatry a dalších historických památek, které leží na dně moře. Podle archeologů se poblíž Kleopatřina rozbořeného sídla navíc nachází i torzo alexandrijského majáku, který patří mezi sedm divů světa.

Realizace podmořského muzea je však zatím ve fázi vyjednávání. Egypt dal dohromady tým expertů, kteří možnou stavbu muzea posuzují, a svoje odborníky k alexandrijskému zálivu vyslalo i UNESCO. Pokud vše dobře dopadne, začne se stavět už v roce 2010, stavba by měla být dokončena do tří let.


 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje