Luxor láká nejen svými památkami, ale i každoročním Mezinárodním egyptským maratonem - Aktuálně o Egyptě | Co se děje v Egyptě

egypt-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Luxor láká nejen svými památkami, ale i každoročním Mezinárodním egyptským maratonem

Světoznámé památky, vysoké teploty, zlaté pláže a brilantní místa k potápění, to vše může Egypt nabídnout svým návštěvníkům. Luxor je zase ideálním místem pro milovníky kultury. Ale ještě něčím je toto starověké egyptské město na břehu Nilu známé a to pořádáním každoroční sportovní události - Mezinárodního egyptského maratonu, který se letos bude konat dne 18. ledna 2013.
International Egyptian Marathon, známý také jako Luxor Marathon, je příjemná sportovní událost, při které se běh stává duševním sportem a zábavou. Tuto skutečnost mohou potvrdit lidé z různých věkových skupin z různých částí světa, kteří se maratonu účastní. A není jich málo, maraton totiž každoročně přiláká okolo 2 000 závodníků, 36-ti národností. Trasa Mezinárodního egyptského maratonu v Luxoru vede kolem nejznámějších historických budov a slavných antických památek na západním břehu Jordánu a přes pole místních zemědělců cukrové třtiny. Kromě hlavního maratonu (jediný certifikovaný maraton v zemi Asociací mezinárodních maratonů a silničních závodů) je jeho součástí také půlmaraton Luxor run (22,289 km), Ramsis Run & walk (12,336 km), Kid's Run (5 km), závody pořádané pro postižené závodníky pohybující se na invalidním vozíku a závody na in-line bruslích. První tři závodníci v mužské kategorii a každá žena obdrží cenu - medaili a dárky. Každých 2,5 km je zajištěna minerální voda a banány.

Kontaktní informace:
* Website: http://www.egyptianmarathon.com/
* E-mail: info@egyptianmarathon.net
* Telefon: +202 2260 6930

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje