V Káhiře se bude konat jeden z největších knižních veletrhů... Cairo International Book Fair 2013 - Aktuálně o Egyptě | Co se děje v Egyptě

egypt-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

V Káhiře se bude konat jeden z největších knižních veletrhů... Cairo International Book Fair 2013

Každý rok v posledním lednovém týdnu se výstaviště Cairo International Convention Center v Madinat Nasr, v blízkosti Al-Azhar University, stane místem konání Mezinárodního knižního veletrhu Cairo International Book Fair. Pro rok 2013 bylo stanoveno datum jeho pořádání od 23. ledna do 5. února.
Hlavním cílem této události, která byla založena již roku 1969, bylo snížení rozdílů mezi arabskými a
cizojazyčnými knihami. Během několika prvních ročníků se však tato událost stala "kulturní památkou", která dokázala přilákat velké množství intelektuálů, vydavatelů, spisovatelů a milovníků knih z celého světa. Kromě literatury, vědy a intelektuálních knižních sbírek jim dokázala také nabídnout i umělecké akce, semináře a hudbu. Dnes je Mezinárodní knižní veletrh Cairo International Book Fair největší (a také nejstarší) knižní veletrh v arabském světě (dokonce druhý největší na světě po veletrhu ve Frankfurtu) a stává se každoročně jednou z nejvýznamnějších kulturních aktivit na Středním východě, která přitahuje více než 3 000 vystavovatelů a tři miliony mezinárodních návštěvníků. Ministr kultury Dr. Shaker Abdel-Hamid letos označil knižní veletrh Cairo International jako první mezinárodní kulturní akci v Egyptě, která se konala od vypuknutí revoluce dne 25. ledna 2011. Tehdy se na výstavě představilo 745 vydavatelů, zastupujících 29 arabských a zahraničních zemí. Veletrh se stává jedním z předních míst, která sdružují různé národy k výměně názorů na různá témata. Nabízí příležitosti pro svobodnou výměnu knih na Blízkém východě a jeho cílem je seznámit veřejnost s nejnovějšími způsoby myšlení, týkající se tiskovin, marketingu, distribuce, dohod, výměny práv k jejich publikování, překladů, autorských práv a grantových publikačních licencí do oblasti Blízkého východu. Veletrh se tak každým rokem více stává významnou událostí v egyptském a arabském kulturním životě.

Místo konání:
Cairo International Convention Center Trade Show
Nasr Road, 11757 Káhira, Egypt
* Tel: +20 (0) 2 22633222
* E-mail: fairs@cairobookfair.org
* Stránky: www.cairobookfair.org

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje