Konání mezinárodního filmového festivalu Cairo International Film Festival pro letošní rok potvrzeno - Aktuálně o Egyptě | Co se děje v Egyptě

egypt-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Konání mezinárodního filmového festivalu Cairo International Film Festival pro letošní rok potvrzeno

Mezinárodní filmový festival Cairo International Film Festival je schopen pokračovat v letošním roce poté, co byl zrušen v loňském roce z důvodu nedostatečného rozpočtu a nestabilní politické situaci v Egyptě. Ministr kultury Shaker Abdel Hamid prohlásil, že 35. ročník Cairo International Film Festival (CIFF), největšího filmového festivalu v zemi, se bude skutečně konat v listopadu 2012 v Káhiře. Konkrétní datum jeho konání bylo stanoveno od úterý 27. listopadu do čtvrtku 6. prosince 2012. Potvrzení, že se festival bude letošní rok konat, vzešlo z výsledku jednání mezi ministrem kultury, vedoucím filmového festivalu, delegací (kterou zastupovala Magda Wassef), správcem festivalu a výkonným ředitelem festivalu. Místem konání se stane Cairo Opera House, která je součástí National Cultural Center.
Filmový festival Cairo International Film Festival byl založen již v roce 1976. Nejen, že se stal nejstarším festivalem v této kategorii, ale byl také prvním mezinárodním filmovým festivalem, který se konal v arabském světě. CIIF tak nabízí divákům možnost sledovat filmy z jiných zemí a získat tak pohled do jejich zvyků, zejména co se týká kultur. Proto výběrová komise hledá filmy pro jejich rozdělení do tří různých částí: Mezinárodní celovečerní filmy, arabské hrané filmy a filmy o lidských právech. Soutěžící filmy musí mít délku alespoň 60 minut, musí být vyrobeny po prosinci 2011 a musí mít co do činění s arabskou tématikou. Promítány budou v arabštině s anglickými titulky. Cílem festivalu je umožnit setkání odborníků, podpořit filmový průmysl v Egyptě a arabském světě a "postavit mosty" mezi pracovníky v oblasti vizuálních médií z různých kultur. V prvních letech festivalu tvořili návštěvnost filmoví fanoušci, studenti a filmaři, pro něž festival představoval možnost shlédnout celou řadu zahraničních filmů (jinak nedostupných v Egyptě) a v součastnosti hostí takové hvězdy stříbrného plátna, jako například Susan Sarandon nebo Charlize Theron. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje